Elkapták a nőt, aki idős miskolciakat rabolt ki, trükkel vagy erőszakkal

Megosztás

2024 nagyon sok miskolci számára kezdődött borzalmasan, az elkövető ugyanis öt idős miskolci otthonába is becsengetett és különféle mesékkel, majd ha kellett, erőszakkal, de értékeket és rengeteg pénzt szerzett. Szerencsére gyorsan beazonosították és elkapták.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a nyomozás adatai szerint 2024. január 2-12. napja közötti időszakban összesen öt idős sértett miskolci otthonába csöngetett be, hogy tőlük pénzt szerezzen.

Egyes esetekben önkormányzati dolgozónak adta ki magát, gondosórát és táplálék-kiegészítőt kínált a sértetteknek, máshol aláírásgyűjtésre hivatkozott, vagy arra, hogy egy hozzátartozótól hozott üzenetet. Három sértettet a magával vitt nyugtató tartalmú gyógyszerrel elkábított, és így vitte el az értékeiket, egy sértettet az ágyra lökött és a száját befogta, hogy ne tudjon segítségért kiáltani, míg egy esetben a sértett ébersége meghiúsította a cselekményt.

Összesen mintegy 2 millió 360 ezer forint összegű készpénzt, aranyláncot és bankkártyát tulajdonított el. 
 
A gyanúsított cselekménye alkalmas öt rendbeli, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének a megállapítására, melyből egy rendbeli kísérlet volt. A bíróság álláspontja szerint a várható büntetés súlyosságára tekintettel, mely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés, a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan tartani lehet.

Fennáll annak a veszélye is, hogy az általa ismert címen lakó sértettek befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítaná, megnehezítené a bizonyítást. A bűnismétlés veszélyét az előéleti adatok és az a körülmény támasztja alá, hogy a gyanúsítottnál fellelt név- és lakcímlista alapján feltehetően újabb, hasonló bűncselekmények elkövetésre készült – írta közleményében a Miskolci Törvényszék. (Police.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek